Scheidingsbegeleiding I Scheiden Zonder Gedoe

Scheidings begeleiding

Een scheiding is niet wat je voor ogen hebt wanneer je voor een toekomst samen kiest. Hoe of door wie het besluit ook genomen is, het is een heftige periode voor jullie beiden en voor de kinderen wanneer jullie deze hebben. Emoties vliegen alle kanten op en onzekerheid over bijvoorbeeld de toekomst voeren vaak de boventoon.

Nu het besluit is genomen om te gaan scheiden heb je dan ook geen zin in gedoe, nu niet maar al helemaal in de toekomst niet. Zeker wanneer jullie kinderen hebben wil je het als ouders zo goed mogelijk doen.

Als scheidingsspecialist en ervaringsdeskundige begeleid ik jullie in deze periode. Samen gaan we kijken naar jullie wensen en mogelijkheden en vergeten hierbij ook de wensen van de kinderen niet. We maken maatwerk gebaseerd op jullie wensen en situatie en zorgen dat jullie beide financieel zo gunstig mogelijk uit de scheiding komen.

Het scheidingstraject bij scheiden zonder gedoe bestaat uit 6 stappen.

1

Kennismaking

2

Inventarisatie

3

Financiën

4

Ouderschapsregeling / Kindgesprek

4

Ouderschaps regeling / Kindgesprek

5

Juridische vastleggen

6

Nazorg

1 kennismaking

Tijdens het gratis en vrijblijvend informatiegesprek bespreken we jullie situatie. Wij geven jullie een helder beeld van wat jullie mogen verwachten en wat wij voor jullie kunnen betekenen. Daarnaast nemen we jullie wensen en behoeften door en stemmen af welk traject het beste bij jullie aansluit. Daarnaast kunnen we een inschatting maken over de kosten.

2 Inventarisatie

2 Inventari-
satie

We maken een inventarisatie van alles wat er geregeld moet worden. Denk daarbij aan woning, financiën, kinderen en omgangsregeling etc. Daarnaast kijken we ook naar de huidige situatie en wat daar op dit moment nodig en mogelijk is. We nemen jullie wensen en behoeften als uitgangspunt. Aansluitend geven wij jullie informatie over de diverse mogelijkheden. Want er is vaak meer mogelijk dan je denkt. 

3 Financiën

Na het inventarisatiegesprek gaan we aan de slag met de financiële berekeningen. Tijdens het eerstvolgende gesprek geven we jullie bovendien inzicht in de financiële situatie. Hierdoor wordt exact duidelijk wat jullie na de scheiding (maandelijks) te besteden hebben. Uiteraard houden we hierbij rekening met partner- en/of kinderalimentatie en eventuele toeslagen. 

4.1 Ouderschaps regeling

Ondanks de scheiding blijven jullie samen de ouders van jullie kind(eren) dat vraagt om goede afspraken. Tijdens dit gesprek helpen we jullie om samen een goede basis te leggen voor jullie verdere toekomst en dat van de kinderen. Alles komt aan bod. Zoals de omgangsregeling, de onderlinge communicatie maar ook de kinderalimentatie of kinderkosten. Iedere scheiding is anders en ieder kind en zijn of haar behoefte is ook anders. Samen gaan we kijken naar alle (on)mogelijkheden en kijken wat het best bij jullie past. Jullie kunnen dit als ouders het beste invullen aangezien jullie de kinderen het beste kennen. Voor deze situaties maak ik berekeningen zodat jullie een weloverwogen keus kunnen maken waar jullie beide achter staan en wat echt bij jullie past. Alle gemaakte afspraken beschrijven we in de ouderschapsplan/regeling

4.2 kindgesprek

Naast gesprekken met jullie als ouders bieden wij ook de mogelijkheid om (eenmalig) in gesprek te gaan met jullie kind(eren) dit doen we voor het gesprek over de ouderschapsregeling. Als neutraal en onpartijdig persoon luisteren we mee naar de wensen en behoeften van jullie kind(eren). De meeste kinderen geven aan dit kindgesprek erg prettig te vinden. Ze hebben het gevoel dat hun mening ertoe doet en vinden het fijn dat er naar hun geluisterd wordt. Een kindgesprek is zinvol vanaf de leeftijd van 4 jaar. Uiteraard passen we onze werkwijze aan op het niveau en de leeftijd van jullie kind(eren).

5 Juridisiche vastlegging

Tot slot bespreken we alle gemaakte afspraken. Deze heb ik voor jullie vastgelegd in een vaststellingsovereenkomst en (indien van toepassing) in een ouderschapsplan/regeling. Daarbij houden we uiteraard rekening met alle juridische (on)mogelijkheden en met de fiscaliteit zodat jullie achteraf niet voor onaangename verrassingen komen te staan. Indien jullie gehuwd zijn moeten deze documenten daarna naar de rechtbank. Na bekrachtiging van de rechtbank regelen we ook de inschrijving bij de gemeente. Vanaf dat moment zijn jullie definitief gescheiden.

6 Nazorg

En dan na het zetten van de officiële handtekening, dan begint het eigenlijk pas. Dan merk en ervaar je of wat er is afgesproken ook in de praktijk goed werkt. Je komt er achter welke invloed het nu eigenlijk heeft op jullie en de kinderen. Precies om die reden bieden we na een bepaalde tijd kosteloos een nazorggesprek aan. Hierin nemen we door hoe het met jullie gaat, loopt alles naar wens? Hoe gaat het met de kinderen? Is het gelukt met de toeslagen? En nog veel meer.

kosten

Jouw scheiding zal nooit hetzelfde zijn al die van je goede vriend(in), of die vage kennis. Dit is de reden dat Scheiden zonder gedoe bewust niet met pakketten werkt. Op deze manier kunnen wij maatwerk leveren en betaal je dus ook nooit te veel. Tijdens het gratis kennismakingsgesprek geef ik je graag een heldere inschatting van de kosten zo kom je ook nooit voor verrassingen te staan.