Na je scheiding

Ook na de scheiding of wanneer je al gescheiden bent kunnen jullie bij mij terecht, dit kan om verschillende redenen zijn en stemmen we ook helemaal op jullie behoefte af! Dit zou kunnen zijn om gemaakte afspraken te evalueren of herzien omdat er iets in jullie situatie is veranderd of omdat jullie misschien nog wat hulp nodig hebben om als ouders met elkaar te communiceren. Maar ook wanneer dit laatste niet lukt gaan we kijken naar wat wel mogelijk is.
Scheidingsspecialist I Scheiden Zonder Gedoe

Herzien ouderschapsplan/regeling

Herzien ouder-
schapsplan / regeling

Na het zetten van de officiële handtekening, dan begint het eigenlijk pas. Dan merk en ervaar je of wat er is afgesproken ook in de praktijk goed werkt. Je komt er achter welke invloed het nu eigenlijk heeft op jullie en de kinderen.

Afspraken die gemaakt zijn blijken in de praktijk misschien toch niet haalbaar, of het werkt niet voor de kinderen.

Een van jullie besluit te verhuizen, krijgt een nieuwe partner of baan.

Dit zijn allemaal redenen om opnieuw met elkaar als ouders rond de tafel te gaan en de gemaakte afspraken te herzien.

evalueren

Maar ook wanneer alles goed loopt is het goed om met elkaar te evalueren. Een ouderschapsplan/regeling is geen statisch document en zou mee moeten veranderen met de veranderingen en ontwikkeling van jullie kind(eren) en jullie als ouders. Om dit te doen is het belangrijk om eens in de zoveel tijd met elkaar te kijken of dat wat jullie hebben afgesproken nog wel past.

Communicatie

Communi-
catie

Door verschil van inzicht kan de communicatie onder druk komen te staan of stagneert de communicatie helemaal. Misschien zit er nog oud zeer uit het verleden of heeft een van beide de partnerrelatie niet goed kunnen afsluiten. Dit heeft z’n weerslag op jullie als ouders en op de kinderen.

Soms is het prettig wanneer hier een neutraal en onpartijdig persoon met jullie meeluistert omdat het samen niet zo makkelijk gaat.

Ik begeleid jullie hier graag bij zodat jullie samen weer verder kunnen als ouders.

Contact

Stuur me een e-mail en vertel me waar je bent in het proces. Of je nu aan echtscheiding denkt, er middenin zit of al achter de rug hebt, ik heb de tools om zelfs de meest strijdbare echtscheiding om te zetten in een scheiding zonder gedoe. Onthoud, je hoeft het niet alleen te doen…

OPENINGSTIJDEN
9.00 – 17.00 uur