De eerste feestdagen na je scheiding, het beste van twee werelden.

Eerste kerst na scheiding

Het eerste jaar na je scheiding komen alle eerste keren. Zo ook de eerste feestdagen na je scheiding zoals Kerst en Oud en Nieuw.

Misschien is dit het eerste jaar waarin je je kinderen de helft van de tijd moet missen.

Hoe doe je dat en waar doe je goed aan….… en dan de leermomentjes.

” ik ben gescheiden en heb het beste van twee werelden!”

Toen iemand dat tegen mij zei dacht ik alleen maar…….. jij bent gek!

Hoe kan een scheiding dat nou met zich mee brengen, je mist je kinderen de helft van de feestdagen, vakanties enz.

Inmiddels ben ik een paar jaar verder en begrijp ik heel goed wat hij zei.

Eerste Kerst na mijn scheiding

Ik weet nog mijn eerste Kerst zonder de kinderen, althans voor de helft.

Ik ben in het voorjaar gescheiden dus heb op dat moment samen met de vader van mijn kinderen de dagen afgestemd. We hadden geen flauw benul waar je nou goed aan doet. We hebben de dagen dus verdeeld. Kerstavond en eerste Kerstdag bij mij, 2e Kerstdag bij papa, oudjaar bij papa en nieuwjaarsdag bij mij….. en het jaar daarna andersom.

Kerst was prima verdeeld zo. Normaal kookte mijn ex, hij vond dat hij dat beter kon dus helemaal prima ?. Maar nu mocht ik het zelf doen wilde ik iets anders eten dan gourmet. We vierden de Kerst met mijn schoonouders en oma en samen met ons samengestelde gezin waren we met 8 man. Ik besloot dat ik een 4 gangendiner zou maken, lekker uit m’n comfortzone. Maar goed dit was 1 van de tradities met Kerst die ik er graag in wilde houden dus had dan ook niet veel keus. Gelukkig heb ik op dat vlak iets meer genen van m’n vader (sorry mam) en is dat helemaal goed gekomen en vind het inmiddels ook leuk om te doen!

Tweede Kerstdag

2e Kerstdag om 11 uur werden de kinderen opgehaald dus kregen bij mij nog ontbijt. De communicatie liep op dat moment niet zo lekker. De kinderen hadden de opdracht meegekregen dat ze bij het ontbijt niet veel mochten eten omdat ze bij papa gingen brunchen. Gelukkig hadden ze dit al eerder laten vallen dus kon ik daar rekening mee houden en zat ik niet met een heel Kerstontbijt. Dit was het eerste leermoment voor het volgende jaar.

2e Kerstdag was dus mijn eerste Kerstdag zonder kinderen. Ik had inmiddels al een halve zomervakantie zonder kinderen overleefd dus de Kerst moest ook wel lukken. Ik wist dat papa een feestje maakt van de Kerst, dit heeft hij immers van zijn moeder met de paplepel ingegoten gekregen. Mijn dochter is een echt gezelligheidsdier en bovendien gek op eten dus ik had de zekerheid dat ze het naar hun zin gingen hebben.

Ik had besloten om net als de kinderen te genieten en ben samen met mijn partner uiteten gegaan. We hebben uiteindelijk nog tot na sluit gezellig zitten borrelen met de eigenaar van dit restaurant we hoefde tenslotte niet op tijd thuis te zijn om de oppas af te lossen.

“het beste van twee werelden

Dit was het eerste moment dat ik dacht dat hij wel eens gelijk kon hebben.

Oud & Nieuw

Daarna kwam de Oud en Nieuw, nu geef ik daar zelf niet zo heel er om dus was voor mij niet zo lastig. Ik heb om 12 uur de kinderen even gesproken en dat was voor mij en voor de kinderen goed. Voor de kinderen eigenlijk te lang, ze wilde graag naar buiten om vuurwerk af te steken dus met mama bellen is zonde van de tijd. De afspraak voor dat jaar was dat de kinderen 1 januari in de ochtend weer naar mij zouden komen. Ik kwam er op dat moment achter dat dat helemaal niet zo handig was. Zeker omdat wij Oud en Nieuw bij mijn schoonouders vierden en we ruim 2 uur terug moesten rijden om de kinderen te halen. Allemaal dingen waar ik voorheen niet over na hoefde te denken. Dat was weer een leermomentje….

Ik heb het eerste jaar na de scheiding wel meer leermomentjes gehad, daarin neem ik jullie zeker nog een keer mee.

In overleg hebben wij daarna de Oud en Nieuw samengevoegd en is het wisselmoment over het algemeen 2 januari. Toch kijken we jaarlijks hoe de Kerstvakantie valt i.c.m. de feestdagen zodat we de wisselingen kunnen beperken.

Hulp nodig?

Moeten jullie nog afspraken maken over de eerste feestdagen na de scheiding ? Of lopen jullie tegen afspraken aan die in de praktijk toch niet helemaal werken? En willen jullie daar nieuwe afspraken over maken dan kan ik jullie daarbij helpen.

Wil je meer informatie over wat Scheiden zonder gedoe voor jullie kan betekenen? Maak een afspraak voor een gratis en vrijblijvend informatiegesprek.

deze posts vind je misschien ook interessant